Stephanie Perkins - Anna and The French Kiss [Anna and The French Kiss #1]

Title : Anna and The French Kiss
Series : Anna and The French Kiss #1
Author : Stephanie Perkins
Pages : 372
Genre : Contemporary Romance; Young Adult

Publisher : -
Published date : December 2010
Price : -

Edition : ebook
Status : -
Reading Period : February 7-8, 2014

Anna is looking forward to her senior year in Atlanta, where she has a great job, a loyal best friend, and a crush on the verge of becoming more. Which is why she is less than thrilled about being shipped off to boarding school in Paris--until she meets Étienne St. Clair. Smart, charming, beautiful, Étienne has it all...including a serious girlfriend.

But in the City of Light, wishes have a way of coming true. Will a year of romantic near-misses end with their long-awaited French kiss?

Indonesian:
Memang sesuai mempublish review Anna and The French Kiss ini pada hari Valentine :)

A French kiss is a kiss in which one or both participants' tongues touch the partner's lips or tongue, normally entering their mouth. A French kiss is a slow, passionate kiss which is considered intimate, romantic, erotic or sexual.

Apa sih yang tidak romantis dari Paris? Anna and The French Kiss mengambil setting kota Paris, kota penuh cinta, kota impianku dan aku benar-benar berharap suatu hari nanti aku dapat keliling Eropa dan kota ini menjadi salah satu tujuanku.

Anna and The French Kiss adalah karya pertama Stephanie Perkins yang aku baca dan aku menyukainya. Well, tepatnya aku ingin tidak menyukainya tapi entah mengapa aku tetap suka buku ini. Sedikit aneh bukan?

Anna Oliphant atas perintah ayahnya terpaksa bersekolah di Paris. Aku sendiri pengen banget punya kesempatan sekolah di luar. Jadi, aku agak iri sih dengannya. Banyak yang terpaksa ditinggalkan Anna, adiknya, cowok yang akan menjadi pacarnya, sahabatnya, dan banyak lainnya.

Seminggu pertama dia merasakan kehilangan itu dan berangsur-angsur membaik karena dia bertemu dengan cowok keren bernama St. Clair. Dari awal pertemuan mereka sebenarnya Anna sudah tertarik, tapi Meredith, cewek pertama yang menjadi temannya di Paris ini, menyukai cowok itu juga. Lagipula Anna memiliki Toph, cowok yang akan menjadi pacarnya ketika dia pulang Desember nanti.

Dan satu hal lagi yang membuat Anna merasa dia tak mungkin bisa bersama St Clair karena St. Clair sudah memiliki pacar!

Jadi, itu lah yang aku gak suka dari cerita ini. St. Clair sudah memiliki pacar dan dia memberikan sinyal-sinyal kepada Anna. Hellooooo... Emang dia gak bisa putusin pacarnya dulu baru deketin Anna? Ihhhh.... Paling sebel sama cowok kayak gitu walaupun ada sih penjelasan kenapa St. Clair belum bisa putus.

I pause to steady my voice. “Why are you still with her?”
“Because I don’t want to be alone right now.” His voice echoes through the night.
I turn around to face him one last time. “You weren’t alone, asshole.”

HA! Mampus tuh si St. Clair digituin sama Anna.

Tapi selain itu, aku suka dengan buku ini. Percakapan antara Anna dan St. Clair yang kocak. Romansa khas remaja. Pertikaian antarsahabat. Rasa cemburu. Semuanya benar-benar terasa nyata. Baca buku ini jadi pengen ke Point Zero des Routes de France dan make a wish :)

Overall, ceritanya sweet dan ringan banget. Cocok jadi selingan bacaan yang berat-berat. Gak sabar pengen baca buku karya Stephanie Perkins lainnya ^^

English:
It's a perfect day to publish Anna and the French Kiss review on Valentine's Day :)

A French kiss is a kiss in which one or both participants' tongues touch the partner's lips or tongue, normally entering their mouth. A French kiss is a slow, passionate kiss which is considered intimate, romantic, erotic or sexual.

What is more romantic than Paris? Anna and the French Kiss story takes setting on Paris , city of love , my dream city and I really hope one day I can travel around Europe and this city will be my destination.

Anna and the French Kiss is Stephanie Perkins' first book I've read and I loved it . Well, not exactly, I wanted to not like it but for some reason I still love this book . Slightly odd isn't it?

Anna Oliphant at the behest of his father was forced to go to school in Paris . I really want to have a chance to go abroad. So, I kind of envy. Due to her transfer to Paris, Anna must left his brother , the guy who would become his boyfriend, her best friend , and many others .

The first week she felt lost and gradually became better as he met with a cool guy named St . Clair. From the beginning of their meeting Anna was interested , but Meredith , the first girl who became her friend in Paris, like the guy too . Moreover, Anna has Toph , a guy who would be her boyfriend when she came home in December.

And one more reason she couldn't was because St. Clair already has a girlfriend!

That's what I do not like about the story. St. Clair already had a girlfriend and he gave signals to Anna. Hellooooo ... Why he didn't break up with his girlfriend before he made the moves? Hhhhhh.... I hate that kind of guy though there's an explanation why he couldn't broke up with his girlfriend

I pause to steady my voice. "Why are you still with her?" "Because I do not want to be alone right now." His voice echoes through the night. I turn around to face him one last time. "You were not alone, asshole." 

HA! I love this conversation!

Other than that, I really like this book. The hilarious conversation between Anna and St. Clair. Teenager romance. Differences. Jealousy. Everything was so real. This book makes me wants to go to Point Zero des Routes de France and make a wish :)

Overall, the story is really sweet and light. Can't wait to read other Stephanie Perkins' books ^^


Anna and The French Kiss series:
#1 Anna and The French Kiss
#2 Lola and The Boy Next Door
#3 Isla and The Happily Ever After

2 comments:

  1. Aww.. Sangat mempertimbangkan untuk mengeluarkan buku ini dari rak wish-list (baca: dibeli)
    Semoga saja kisahnya emang manis sesuai harapan :)

    ReplyDelete
  2. Nah! Itu juga yg agak bikin kurang suka sama St. Clair. Udah punya cewek tapi Anna-nya 'ditanggepin'! Dan dia juga dideskripsiin 'agak pendek', hihi. Lebih suka Cricket dari Lola & the Boy Next Door jadinya :p

    ReplyDelete