Willow Rose - Savage [Daughters of Jaguar #1]

Title : Savage
Series : Daughters of Jaguar #1
Author : Willow Rose
Genre : Paranormal Romance
Source : Originally from Willow Rose

The year is 1983. Christian is 22 years old when he leaves his home in Denmark to spend a year in Florida with a very wealthy family and go to med-school. A joyful night out with friends is shattered by an encounter with a savage predator that changes his life forever. Soon he faces challenges he had never expected. A supernatural gift he has no idea how to embrace. A haunting family in the house next door. A spirit-filled girl who seems to carry all the answers. An ancient secret hidden in the swamps of Florida. One life never the same. One love that becomes an obsession. Two destinies that will be forever entangled.

Savage is a paranormal romance with some language, violence, and sexual situations recommended for ages sixteen and up.

Indonesian:
Ini adalah pertama kalinya aku membaca sebuah paranormal romance untuk young-adult walaupun lebih dispesifikasikan untuk yang sudah berumur 16 tahun ke atas karena ada adegan percintaan di beberapa bagian.

Sewaktu membaca buku ini, aku merasa bahwa awal plotnya agak sedikit lambat, namun menjelang 1/3 buku, baru deh mulai seru. Pokoknya jaguar yang menyelamatkan Chris udah membuatku penasaran, nih jaguar ngapain nolongin Chris? Terus sejak Chris ditolong, karakter cowok satu ini mulai mendapatkan "pemberian" seperti bisa memprediksi masa depan dan mendengar pemikiran orang lain. Apakah ada sesuatu pada jaguar itu? Terus bagaimana Chris menanggulanginya? Hal itu lah yang membuatku terus membaca cerita ini (selain konflik romance pastinya).


Ceritanya sendiri menurutku simple, gak terlalu ribet, walaupun romance-nya membuatku sedikit kesal. Aku tipe orang yang ingin sebuah cerita berakhir HEA (happily ever after), bukan berarti buku ini tidak happy end ya, hanya kurang memuaskan saja karena Christian jadi bukan dengan perempuan itu.



Namun, sepertinya Willow Rose telah memikirkan kelanjutan Christian dan Aiyana karena berdasarkan kata-kata di penutup buku ini bahwa takdir mereka akan bertemu lagi suatu hari nanti. Jadi gak sabar baca buku berikutnya karena penasaran banget kelanjutan mereka berdua! Buat yang gak suka cliff hanger, buku ini gak seperti itu kok =)


Buat yang suka baca novel paranormal romance dengan sedikit unsur shape-shifter, kamu bisa coba baca buku ini. It's a quick reading kok dan menurutku sih cukup enchanting ^^

Eitssss... Abis ini ada giveaway untuk buku ini loh! Stay tuned!


English:
First, sorry for my grammar and vocab which are not perfect >,<

This is the first time I read a paranormal romance for young-adult although it is recommended  for ages sixteen and up because there are several making love scenes in some parts.

While reading this book, I felt that the initial plot is a bit slow, but after the one-third book, it became tense. The jaguar which saved Chris already made me curious from the start, why the jaguar help him? Since Chris was helped, he got these "gifts" such as can predict the future and hear the thoughts of others. Is there something on the jaguar? And how Chris overcoming it? That is what kept me reading this story (other than romance conflict of course).

The story is simple, not too complicated, although the romance made me a little upset. I'm the type who wanted a HEA (happily ever after) ending, does not mean the book is not happy end, but less satisfactory because Christian was not with her​​.

However, it looks like Willow Rose has been thinking about the continuation of Christian and Aiyana because based on the sentences on the end of this book their path will cross again someday. So I'm really looking forward reading the next book! To you whom do not like a cliff hanger end, this book is not =)

Those who would like to read light paranormal romance novel with some elements of shape-shifter, you can try reading this one. It's a really quick reading and enchanting enough ^^

Stay tuned on my blog, in an hour, there will be a giveaway for this book!

***

By the way, Willow said that the installment book will be out on this September or October. Can't wait!
By the way, Willow mengatakan bahwa buku lanjutannya akan keluar September ini atau Oktober. Jadi gak sabar!

If you want to see the booktrailer, you can go here:

You also can purchase her book (Savagef) at Amazon:

2 comments:

  1. waah, kalo ngeresensi harus 2 bahasa ya, mba? keren! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Ila: Nggak kok, aku lebih sering review pake indo. Tergantung dapat bukunya bahasa apa.
      Kalo baca terjemahan (indo), reviewnya juga indo..
      Kalo dapetnya inggris, reviewnya pake inggris, sekalian belajar juga. Kalo rajin dua bahasa sih reviewnya =P

      Delete